2012. november 21., szerda

Clean & Clear arctisztítók -teszt

Sziasztok!

Ma 
phoenix kérésére a Clean & Clear arctisztítókat mutatom be.
A két példányom:




Egy időben, kb 6 éve nagyon szerettem őket, mindig ilyet vettem. 


A képen az első az Advantage Quick Clear Arclemosó

Amit ígér:
"Speciális, pattanás- elleni összetevője révén eltávolítja a felgyülemlett és az elhalt hámsejteket, így kitisztítja a pólusokat. Ezenkívül olyan természetes hatóanyagok vadonatúj kombinációja is megtalálható benne, mint a cédrusfa, a fahéj olaj és a moharózsa, melyekről ismert, hogy enyhítik a bőr kipirosodását és csökkentik a pattanások méretét. Az arclemosó emellett segít szabályozni a bőr felszínén található faggyú mennyiséget, amely baktériumok elszaporodásához és így pattanások kialakulásához vezethet."


Gondoltam, pont jó lesz, ha már megvan a baj, mert enyhíti a bőr kipirosodását.

Tapasztalat:
Nem. Nem enyhíti. azon túl, hogy iszonyatosan kiszárítja a bőröm nem csinál semmit. Nagyon rég óta megvan, de csak akkor használtam, ha volt pattanásom -csakhogy eltüntesse a pirosságot. De nem segített túlzottan.
Aztán mikor elfogyott a napi szinten használt lemosóm, gondoltam most már elhasználom ezt, és nem veszek másikat. Hiba volt. egy hét használat után olyan tapintása volt a bőrömnek, mintha egy érdes talpat, vagy sarkat simogatnék. Gyűlöltem a bőrömhöz hozzáérni. Hiába krémeztem (pedig ez nem jellemző rám) vagy radíroztam a bőröm,  nem segített semmi. 

Végre elfogyott, de még egyszer tuti nem veszem meg.



A másik pedig a Mitesszereltávolító arcradír mindennapos használatra.

Amit ígér:
"Mindennap használható Clean & Clear® mitesszereltávolító bőrradír egyedülálló Quick Break-up Complex összetevője révén már a használat első napjától hatékonyan száll szembe a mitesszerekkel. Először speciális hámlasztó szemcséi azonnal leradírozzák az elhalt hámsejteket, ezzel felszabadítva a pórusokat. Majd mitesszerellenes hatóanyagai a pórusok mélyére hatolva megtisztítják azt az ott felgyülemlett faggyútól és szennyeződésektől, továbbá meggátolják a mitesszerek újbóli kialakulását. Gyengéd formulája nyugtató anyagokat is tartalmaz, ezért mindennapi használatra is alkalmas. Segít tisztán és mitesszermentesen tartani az arcbőrt anélkül, hogy szárítaná vagy irritálná."


Tapasztalat:
Na, vele nincs bajom. Szépen végzi a dolgát. Bár nem vettem észre látványos változás az orromon (ott hajlamosabb vagyok a mitesszerekre). Lényegi különbséget akkor veszek észre, ha sokáig nem használom. Akkor érzem a hiányát.

A krém maga ilyen:


Egy sűrű krém, kék kicsi műanyag szerű gömbökkel, az illata kellemes, én szeretem.
Arc mosás után a gömbök előfordulási helyei: a halántéknál a hajban, a fülben, a szemben(!) az orrban(!) és a szájban. Pedig esküszöm, hogy csukott szemmel és szájjal mosok arcot, és az orromba se tolom fel, mégis a leglehetetlenebb helyeken bukkannak elő ezek a kék dögök. A legdurvább az volt, mikor sminkelés közben vettem észre, hogy rátapadt egy a szemgolyómra... nem fájt, nem bökött, nem is éreztem, csak láttam, hogy ott van. Nem értem hogyan mászott oda :D


A kis vicces dögöket leszámítva jó lemosó. Évek óta újravásárolom, ha elfogy. Ha használom nem jön elő pattanás, mitesszer, semmi. Bár a bőrömmel csodát nem csinál. Mármint nem hidratálja, de nem is szárítja. Nem feszül a bőröm használat után, de olyan "hejdefriss"-nek sem érzem utána a pofim. A radírozó hatása meg 0. Mármint nyilván csinál valami, hogy mitesszereltávolíthasson, de nem az a klasszikus értelembe vett arcradír.
Bár manapság már nem ezt használom napi szinten. Valahogy ráuntam, vagy nem is tudom.... vagy csak elkapott a kísérletezgetési vágy. Jelenleg Balea lemosót használok -de arról majd később ;)

Régebben megvettem a tonikját is, de az hamar kuka lett. Már az első használat után annyira kiszárította a bőröm, hogy foltokban ilyen hámló szárazság foltjaim lettek.

Próbáltam még régen egy másik fajta Clean & Clear lemosót, az valami 2in1 lemosó és pakolás volt, amit el kezdett melegedni az arcon. Az is szárította a bőrömet, tőle is hamar megszabadultam.


Úgyhogy részemről maradok a mitesszereltávolítósnál.


Remélem hasznos voltam :D

További szép napot!

11 megjegyzés:

  1. Én Avonos clearskin arcradírt használok. Na az radíroz rendesen. Utána teljesen sima lesz bőröm. =)
    http://thimmykevilaga.blogspot.hu/2012/10/csodaszereim-pattanasokra.html
    Nekem Clean&Clear-ből tonikom van, arra nincs panaszom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az biztos! nekem eddig az vált be a legjobban!

      Törlés
    2. Régen használtam én is, iszonyat jó volt, valami kék színű valami :D
      Nagyon jó volt, de valamiért nem vettem újra. Nem is tudom, van-e még az a fajta. Na, majd megnézem. Köszi, hogy eszembe juttattad :D

      Törlés
  2. Köszi szépen :) Hát, nem győzött meg egyik sem :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sejtettem, de sajnos ezek ilyenek. bár a kék gömbös egész jó. Mármint nem szárít

      Törlés
  3. Nekem is a kék golyós van, és tényleg durva, hogy honnan kerülnek elő :D

    VálaszTörlés
  4. Azért eléggé fujj, hogy belemegy minden nyílásba a kis kék cucc :S :D

    VálaszTörlés
  5. régesrég én is használtam ezt a márkát de ugyanez volt a bajom vele.borzasztóan szárított. azután átálltam a Oriflame esentials-re ami bevált, ugyan de a beautycycle zöld arclemosója még jobban! :D tényleg azóta nagyon elvétve van pattanásom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáltam anno az Oriflame-est, de nem jött be. De lehet csak rosszat választottam.

      Törlés