Alapvetően bármilyen pogácsa tésztából elkészíthető, a lényeg a formázáson van
![]() |
Malac pogi |
Miután kiszaggattam a "fejüket", fejenként 2 kicsi korongot szaggattam hozzá.
Az egyik korong alját bekentem tojássárgájával, majd rátettem a nagy korongra. Ez lesz az orra.
Az egyik korong alját bekentem tojássárgájával, majd rátettem a nagy korongra. Ez lesz az orra.
A másik kicsi korongot negyedekre vágtam, és 1 negyedből ragasztottam az egyik, majd másik negyedből a másik fülét, szintén tojássárgával.
Optimális esetben a szemének egész fekete borsnak kellett volna lennie, de épp nem volt itthon, így improvizáltam: őrölt fekete bors tojássárgában elkeverve, majd ezt fogpiszkálóval ügyeskedtem a szeme helyére. Aki nem akar kínlódni, vagy csupán időt szeretne megtakarítani, az szerezzen be hozzá egész borsot XD
Optimális esetben a szemének egész fekete borsnak kellett volna lennie, de épp nem volt itthon, így improvizáltam: őrölt fekete bors tojássárgában elkeverve, majd ezt fogpiszkálóval ügyeskedtem a szeme helyére. Aki nem akar kínlódni, vagy csupán időt szeretne megtakarítani, az szerezzen be hozzá egész borsot XD
Az orrocskájukon az orrlyukakat szintén fogpiszkálóval alkottam meg.
Tekintve, hogy a "szemük" még folyott, így nem tudtam a végén lekenni őket tojással a sütés előtt, de ez a végeredményt elnézve nem is hiányzott.
Arra sajnos már nem emlékszem, hogy hány fokon, mennyi ideig sütöttem, mert állandóan a sütőt lestem, hogy mi van a dögökkel :) Olyan 170-190 fokon süthettem, míg a kívánt szint el nem érte.
Nektek hogyan tetszik?
Nektek hogyan tetszik?
tök édik :]
VálaszTörléstavaly elmaradt, de idénre tuti lesz valami hasonló :]
Egyet elraktam, csak úgy, az utókornak :D
Törlés