2012. április 19., csütörtök

Catrice - a meghatározhatatlan színű lakk

Sziasztok!


A múltok épp a drogéria előtt jártam (milyen véletlen, mi? :D), és ha már ott voltam, és le voltak "zöldcímkézve" a Catrice lakkok, kicsit körülnéztem. Végül -többek között- az 500 - Sir! Yes, Sir! fantázia nevű lakk jött velem haza.
A boltban olyan meghatározhatatlan színe volt, leginkább egy ballonkabátra hasonlított. Logikusnak tűnt: Sir + ballonkabát szín ->Anglia... :D. Azt ne kérdezzétek, miért pont erre asszociáltam :D
Itthon viszont már nem volt velem a bolti fény, így már is más színe lett... Még így is találó a neve, mert természetes fényben ez inkább olyan terepszínű, zöldes-szürkés valami. Olyan sötétebb khaki szín.


Nem volt még soha Catrice termékem, így kíváncsian vártam, mit tud a lakk.
Az üvege pofás, az ecsete jó, de annyira vastag a kupakja, hogy kicsit esetlenül lakkoztam vele. Mostanában essence lakkokkal dolgoztam, amiknek vékonyabb a kupakjuk, és könnyen kézre áll. Ez meg egy bumszli, végén egy jó ecsettel. De hamar hozzászoktam. A lakk minősége is jó, könnyen elterül, nem csíkos, egy rétegben már egészen jól fed, de azért kell a 2 réteg a tökéletes fedéshez és hamar szárad.
Nekem viszont valamiért buborékos lett :S
A színe "színváltós" hol szürkésebbnek, hol pedig zöldesebbnek látom. Ez látszik a képeken is:


Catrice - 500 Sir! Yes, Sir!  zöldesebb árnyalatban
Itt pedig inkább szürkés:


Catrice - 500 Sir! Yes, Sir!  szürkésebb árnyalatban


De itt nem álltam meg. Gondoltam, ha már a kisebb nyomdamintával már nagyjából boldogulok, akkor próbáljuk meg nagy mintával, teljes körmöm.
Annyira azért nem volt egyszerű. volt néhány köröm, ahol le kellett egy lakklemosós vattával szednem a nyomdát. Ez egy kihívás volt, mert nem szerettem volna a teljes lakkot újrakenni, ezért igyekeztem csak a nyomdát leszedni. No, ez nem mindenhol sikerült...




Végül pedig átkentem az essence nail art special effect topper  -07 soft touch fedőlakkjával. A piros fűzős lakknál nagyon haragudtam rá, mert elkente a színes lakkot. Hát, azóta sem változott a viszonyunk, mert most meg a nyomdát kente el, pedig direkt vártam, hogy a nyomda megszáradjon.
A végeredmény annyira nem lett vészes:


Catrice - 500 Sir! Yes, Sir!
essence - 002 stamp me! black
essence nail art special effect! -07 soft touch topper

Szerintem első nagyobb (nyomdás) próbálkozáshoz képest, egész jó. Csak ne kente volna el a matt.

Van valami ötlet, hogy miért keni el, vagy mit kellene tennem, hogy ne kenje el? (A piros fűzősnél a több napos lakkot is elkente)
A segítséget előre is köszönöm.

Szép napot mindenkinek! :)


8 megjegyzés:

  1. Hm, ez szuper! Nagyon jól néz ki! Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  2. Annyira csalóka ez a lakk, a szürkéken nagyon tetszik, viszont a zöldről a libafos jut eszembe (bocs, nem tudok erre jobb szót :D) de mattként meg megint csak tetszik.. szóval eldönthetetlen számomra.
    Viszont a tiklábminta jóféle ;]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most ha ránézek, a libafos fog eszembe jutni. Köszi :DDD
      Tikláb, mi? :D

      Törlés
  3. Hát ez olyan kapitányos! Yes Sir! :)

    VálaszTörlés
  4. Először kend át a nail art sealing top coattal, az nem keni el a körömnyomdát, utána jöhet a matt fedőlakk ;)
    Én legalábbis így szoktam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kipróbálom majd mindenképp :)
      Remélem, még be tudom szerezni.
      Köszi a tippet :)

      Törlés