2012. július 19., csütörtök

essence - Marble mania - Az igazi katasztrófa

Sziasztok!


Nagyon sokáig szemeztem a Marble Mania két lakkjával. Az egyik az ezüst volt. Képről és az üvegben nagyon tetszett, de néztem pár blogot, ahol tesztelték. Szegényke amilyen szép az üvegben, olyan gyengén teljesít körmön. Végül letettem róla.
A másik a barnája volt. Az is fene mód tetszett, aztán Kaluval megnéztük élőben, és hmm.. olyan nem tudom érzésem lett. Nem volt csúnya. De szép sem. Így róla is letettem. Vigasztalásként megvettem magamnak a Marble Mania nail art kit-et. Igazából a rózsafa pálcikák kellettek (2 db volt a csomagban), de volt mellette 2 szivacs. Gondoltam, hátha egyszer kipróbálom a szivacsozást, úgyhogy jól jöhet (és jól is jött. Itt és Itt és Itt. Meg Itt is). Volt még a készletben egy vékony díszítő ecset is -nos, vele még nem kötöttem barátságot.
Aztán jó pár héttel később ismét a Rossman-ba fújt a szél (milyen véletlen, mi?) és pont le voltak akciózva Mániékék. Már csak barna és barack színű lakk volt, ráadásul a kit is le volt akciózva.
Végül a barna 02 Who is mr. brown és a kit jött velem. Az olcsósága viszont a "hazajön velem" felé billentette a mérleget.


Hazaértem és nem bírtam ki. Azonnal, alap és minden nélkül felkentem két rétegben. Hát, valami csoda volt. Hihetetlen gyorsan száradt, tökéletesen fedett. 3 napig hozzá se nyúltam (= nem dekoráltam ki). Egész nap csak a körmeimet bambultam -veszélyes dolog.
Jó szokásaimmal ellentétben, amikor ezt lemostam, újra ugyan ezt kentem fel. Még mindig nem dekoráltam ki, pedig akartam. De annyira csodás volt. Leszámítva, hogy a második festés alkalmával már egy kicsit rosszabbul fedett. Sebaj, biztos én voltam trehány. Amikor már megkopott, lemostam és harmadjára (3.!!!) is visszakentem.
Az eredmény katasztrófa:








A színe még mindig csodás. de ez a fedés?! Jelentem, használat előtt nem ráztam fel, nem ütögettem. Kivettem a helyéről, letekertem a kupakot, és lakkoztam.
Kicsit olyan érzésem lett ez után, hogy ez napról napra alkalomról alkalomra sza rosszabb lesz.


De nem baj. Úgyis nyomdázni akarok. Legalább az elfedi ezt a katasztrókát.


Na, itt ért a második csalódás 1 órán belül.
A nyomda sablonon a minta vacakul lett gravírozva, így "foltos" lett a minta.










...És persze ilyenkor megint elkentem a fedőlakkal a mintát. 3. csalódás/óra. Jó arány. Ráadásul meló előtt, tehát még el sem kezdődött a nap.


De nem adom fel. Annyira tetszik a színe. Fogok még vele kísérletezni, az biztos.


Jártatok már így? Valakinek megvan ez a lakk? Neki normális?


További szép....bármit! :)

6 megjegyzés:

  1. Mondjuk nekem ez már kb fekete :O
    legalábbis képről... de eléggé botrányos a lakk is, a sablon meg méginkább

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az votl a legkisebb gond, hogy elkentem a fedőlakkal. De hogy milyen foltos lett. Nem maradt sokáig a körmömön

      Törlés
  2. Nekem is megvan ez a mintalemezem, nincs vele semmi baj, inkább a fehér lakkal, ahogy nézem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magával a mintával sajnos. Már a lemezen látszik sajnos :(
      Amúgy a boltban volt ebből a fajtából még vagy 6 db, de azok még ennél is rosszabbak voltak

      Törlés
  3. Szerintem próbáld meg 1-2 csepp lakkhígítóval, nekem van 10 évs lakkom is, ami működőképes, mert néha átrázom és hígítom őket. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Adok még neki egy esélyt, hátha sokadikra jó lesz.
      De ha egyre vacakabb, akkor kénytelen leszek beszerezni lakkhígítót.

      Törlés