2012. szeptember 1., szombat

Mennyi az annyi?

Sziasztok!

Nem szoktam kiakadni, de most sikerült....

Elfogyott a samponom és a balzsamom. Nem nagy dolog. Szépen el kell menni a boltba és meg kell venni. Na de melyik boltba? Mert mindenhol  más az ára.
A hajam mostanában az Elseve Arginine Resist X3 samponját és balzsamját szeretni, így egyértelmű volt, hogy megint ezt veszem meg. Amúgy is mennem kellett bevásárolni, de gondoltam előbb megnézem a Dm-ben, hogy ott mennyi (meg megnézem, hogy van-e mini Colorama lakk -de erről pár sorral később).
Dmben a sampon és a balzsam is 799 Ft. No, ez egész jó árnak tűnik. Átmentem az interspar-ba bevásárolni, és megnéztem itt is. Itt 999 Ft volt darabja. Remek, mehetek vissza a déembe. No para, max hülyének néz a pénztáros, hogy olyan vagyok mint a bumeráng -visszatérek. (Lehet így kellett volna elköszönnöm kifelé menet? Hogy "méééég visssszzzaaatéééérekk!!!")

A spar-ból kijöve átsuhant az agyamon, hogy be kéne kukkantani az eurósba is, hátha van valami jóféle dekorlakk. Ha már ott voltam, megnéztem a samponokat is, hátha... (nem gondoltam, hogy lesz, mert viszonylag új samponról van szó, ráadásul új Elseve az eurósban? Ugyan...)
Legnagyobb meglepetésemre ezt találtam:




A kiakadás tárgya közelebbről is:


Első körben nem akartam elhinni. Megnéztem, alaposan szemügyre vettem, kerestem hol a turpisság a dologban, mert ilyen nincs; magyar szöveg a hátulján, a szavideje is jó, ugyan az, mint amit eddig vettem, mint amit az előbb a Dm-ben, spar-ban is néztem.

Végeztem egy kis gyors fejszámolást miután megvettem az eurósban (mert naná, hogy ott vettem meg)

Sampon+balzsam a
-spar-ben: 999 Ft + 999 Ft = 1998 Ft
-Dm-ben: 799 Ft + 799F Ft = 1598 Ft
-Eurósban: 580 Ft + 580 Ft = 1160 Ft

Akárhogy számolom, kb 800 Ft-ot majdnem kidobtam az ablakon csak úgy. Ha vettem volna még egy sampont vagy balzsamot az ájrósban, még akkor is olcsóbban jövök ki....

Azzal nincs semmi gond, hogy két bolt között 100-200 Ft különbség van. De majdnem 500?! Értem én, hogy haszonkulcs, meg a rezsit is fizetnie kell a boltnak, meg nyilván a terméknek van beszerzési ára is, amire a rezsin kívül a dolgozók bére és a hasznon is rá megy. De akkor a harmadik bolt hogyan tudja fele annyiért adni? Mert nyilván az eurós sem adja "ingyen", neki is van haszna rajta. ( még ha kintről hozatja is, a Dm, meg a Spar, a két német múlti nem tudja ezt megtenni? Vagy mindegy, mert a birka magyar úgyis megveszi?) 

Ha nincs a női megérzésem, hogy nézzek be oda is, akkor lényegében 2 essence lakk árát fizettem volna ki feleslegesen. Vagy mini Colorama árát. Merthogy a Dmben volt kettő darab mini Colorama lakk még, hatalmas 299 Ft-ért. Az egyik egy csillámos arany/barna volt. Az nem tetszett. A másik pedig:



.... a hőn áhított fekete lakk!
Ez nem lehet véletlen. Tuti csak engem várt. Régóta szerettem volna ezt a lakkot, és most a két darab egyike ez volt. Ráadásul ingyen, ha a samponon spórolást figyelembe veszem. 


Ilyen büszkén se mentem még haza vásárlás után: rafkós voltam, spóroltam is és a csudafeketelakkot is elcsíptem :)

Hamarosan jövök a 31. nap körmével. Eddig esett az eső, most már kezd kisütni a Nap, így szép képeket tudok csinálni róla (már majdnem elkezdtem énekelni a süss fel napot, de úgy tűnk a Napocska tudja, hogy körmöt kell fotóznom, így besegít :) )

További kellemes hétvégét Mindenkinek, és ne feledjétek:  méééég visssszzzaaatéééérekk!!!
:D


18 megjegyzés:

  1. Egy jódarabig nem mentem be az Eurós boltba, nem ismertem a kínálatát. Aztán ahogy elkezdtek a blogerek ódákat zengeni a sminkcuccokról, én is benéztem és teljesen meglepődtem!
    Most már én is először odamegyek és amit ott nem találok, azért megyek a DM-be Rossmannba
    Az Intersparban pedig kozmetikai cuccokat nem is szoktam venni, én úgy vettem észre, azok drágák ott. No persze nem túl jó ennyi helyre járni, mert minél több boltba megy be az ember annál többet költ, szigorúnak kell lenni magunkkal :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az intersparban azért néztem meg, mert van, amikor akciózzák, és akkor jó ára van.
      Eddig is jártam az eurosba, mert Dove, Nivea, Gliss Kur meg Schauma termékek is vannak, meg Palmolive, Nive, Axe tusfürdő, stb. De Elseve-re nem gondoltam.

      Törlés
    2. Szerintem az (inter)spar alapból rohadt drága :S

      Törlés
  2. Dehogynem szoktál kiakadni :P
    Csak nem itt :P

    De egyébként én ezért mondom, hogy megéri benézni az eurósboltokba, nem tudom, hol a turpisság, vagy van e, de ugyanaz, csak olcsóbban, akkor meg miért ne?! A lakkra meg kíváncsi leszek :]

    VálaszTörlés
  3. A lakkot én is megvettem tegnap :)
    Az árakról meg... Inkább nem írok semmit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem lesz még lehetőségem beszerezni egy párat belőlük. De a közelembe lévő DM kifosztva (hála nekem :D)

      Törlés
  4. Megspóroltad két lakk árát. Ezen felröhögtem. :D Új mértékegység lett a lakk... :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem jó mértékegység. Kinek mi, ugyebár :DDD

      Törlés
    2. Persze, az időt cigiben mérjük,
      -"Hány perc van a buszig?"
      -"Egy cigi még belefér."

      A pénzt meg lakkokban :D

      Törlés
  5. Nagyon durva ez a differencia, lehet én is elkezdek eurósba járni, eddig nem sokszor voltam, max kávéért, mert az is sokkal olcsóbb, mint a többi boltban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát a különbségen lehidaltam, ez tény.
      De hogy én is gyakrabban fogok bejárni, na az is biztos. :D

      Törlés
  6. Évek óta eurós boltban vásárolok pipere sz-rokat, Fa vagy Rexona stiftes deo 290 ft volt vagy két évig, most lett 380 azt hiszem, de még így is min. 200 forinttal olcsóbb, sampon, balzsam, mosószer, öblítő majdnem minden olcsóbb...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vannak dolgok, amiket eddig is ott vadásztam be, mondjuk pipere cuccokat eddig még nem. Na, de majd mostantól :D

      Törlés
  7. egyik másik eurós boltban kincsekre lel az ember, nem beszélve, hogy sokkal jobbak az árak :)

    egyébként néha tényleg jól teszi az ember, hogy több boltot is körbejár..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Általában, ha épp viszonylag közel vannak a boltok, és amúgy is arra felé járok, akkor be szoktam több boltba is nézni, de csak azért nem megyek el a város másik végébe :D

      Törlés
  8. Nem tudjátok, Szegeden van eurós bolt? (én nem tudok róla, de hátha csak elkerülte a figyelmemet..)

    VálaszTörlés