2012. március 24., szombat

Essence Nude Glam 04 - Iced Latte

Sziasztok!

Tegnap épp körömerősítés mentes napom volt, így gondoltam kipróbálom a kis drágaságot. :)



Hatalmas lelkesedéssel, és még annál nagyobb izgalommal vártam a végeredményt, fejben már el is képzeltem, milyen csudiszép is lesz majd a kis kacsómon.
Sajnos csalódnom kellett; a kis dög, 3 rétegben volt hajlandó úgy, ahogy fedni.

És akkor jöjjenek a képek.

 Előtte azonban egy kis figyelmeztetés: Műköröm utáni regeneráló időszakunkat éljük, így nem épp a legszebbek szegény körmeim :( 
 Így a nyugalom megzavarásának elkerülése miatt javasolt a böngésző bezárása XD


Na, akkor a lényegről:

Az első réteg nagyon csíkos volt, egyszerűen nem bírtam egyenletesen felvinni. Próbáltam kevesebb lakk mennyiséggel, és többel is. De igazából esélytelen próbálkozások voltak.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem használtam alapozó lakkot, de egy jól nevelt lakk, alapozó nélkül is jól viselkedik.

Iced Latte 1. réteg
Gondoltam, sebaj! Majd a második réteg tökéletes lesz. (Találkoztam már ilyennel, a régi S-he lakkom ha kezdett már beszáradni, akkor ilyen volt az első réteg, de a második tökéletesen fedett)
A második réteg felvitele elölt/közben/után jött a következő csalódás. itt is arra gondoltam, nyilván én vagyok a béna, így próbáltam vékonyabban felvinni, de úgy még siralmasabb lett. Ha kicsit "vastagabban" vittel fel, akkor már alakult. Íme:

Iced Latte 2. réteg
Csalóka a kép, de nem. Nem az én körmöm barázdás ennyire. Ez a lakk...
Itt megálltam (és csináltam egy jó kávét, amit az erkélyen a nagy elmélkedés közben elszürcsöltem) és arra az elhatározásra jutottam, hogy akkor megpróbáljuk egy harmadik réteggel, mert ennél rosszabb már nem lehet. Soha (!) nem kellett lakkot 3 rétegben felkennem (pedig a műkörmös időszakom előtt 2-3 naponta újralakkoztam a körmöm és mindig más színű volt. Így nem kevés darab-és fajta lakkot használtam már el).



iced latte 3. réteg



A harmadik réteg már egész jó lett, bár kisebb fedési hibák így is voltak benne. De itt már nem csíkos legalább.
A kép készültekor még nem tudtam a körömágynál lemosni a túlfutott lakkot, ezért elnézést kérek.


Összességében véve egész jó, bár 3 rétegben nekem már sok volt. A környezetem is kiszúrta, hogy én, aki rendszerint fekete ruhában vagyok és sötét körmöm szokott lenni, most mit keresek itt rózsaszín körmökkel.

A kérdés jogos. Magam sem tudom. Az üvegben nem volt ennyire rózsaszín, ahogy a képeken se jön át teljesen, hogy mennyire az.
Talán a Toffee To Go árnyalattal több sikerem lesz, és talán jobban Crazy-s lesz. Illetve bízok benne, hogy csak én nyúltam bele, egy rosszabb minőségű lakkba, és a többi Iced Latte a bolti állványokon tökéletesen fed.

Nektek hogy jött be ez a kis lakk?

3 megjegyzés:

  1. A 3 réteg már nálam is soknak számít ha egy lakk fedéséről van szó, és alaplakkot sem szoktam használni (bár szeretném majd azt is kipróbálni, de nem élet-halál kérdése... :]).

    Amúgy a nude lakkokkal az eddigi tapasztalatom (meg pár pasztell lakkal is), hogy olyan "hibajavító" állagú :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor lehet itt volt a gond. Eddig mindig sötét árnyalatú lakkom volt. Ilyen nude/pasztell lakkom még nem volt. Így viszont már kicsit tartok az Essence Nude Glam - Toffee to go -tól is :S

      Törlés
    2. A hazelnut pie egy pár fokkal jobb eddig, ha ez megnyugtat :]
      Bár még csak egy ujjamon van :D

      Törlés