2012. április 4., szerda

Lila smink

2012.04.04.


Sziasztok!

Ma egy lila, árnyékolt sminket szeretnék bemutatni.

A mostani smink lényege is ugyan az, mint a tegnap bemutatotté (nem, nem a lusta edition-é), tehát alapozó, szemhéjpúder, rá szemceruza, majd végül a szempillaspirál.
Több helyen olvastam/láttam, hogy sokan előbb szemceruzáznak, majd utána használják a szemhéjpúdert. Én azt tapasztaltam, hogy tartósabb a szemceruza, ha a púderre megy rá, illetve intenzívebb is a ceruza színe is.



A mai sminknél az Avon 8 in 1! eye palette - smokey eyes palettája volt a segítségemre használatban.
Nem tudok sok jót mondani róla. Mikor megrendeltem, lelkes voltam, jó áron volt ( talán 800 Ft, de már nem emlékszem ), nagyon szép színek vannak benne, illetve van benne egy kis tükör és két applikátor. 



Ilyen szépséges színek vannak benne:
Avon 8 in 1! eye palette - smokey eyes

A sminknél a két bejelölt lilát használtam.

Szegény paletta, amilyen szép színei vannak, annyira nem pigmentált. A világosabbat "vastagon" kellett felvinnem, hogy látszódjon is belőle valami. A sötétebbik egy picivel jobb, de pár rétegben azt is fel kellett vinnem. Ez a végeredményen nem látszik, mert elég halvány az összhatás.
De ez még a legkisebb gond, amitől a falnak megyek, az az, hogy a szemem alatt a művelet végén vastagon áll a por, ami lehullott. A már lealapozott bőrről pedig óvatosan kell lehessegetni a port, hogy lehetőleg alul ne  kenjen össze, mert különben nem napi sminkem, hanem panda sminkem lesz.


Nagy nehezen ezt sikerült alkotnom végül:
Lila, árnyékolt smink az Avon 8in1! palettájával

Az alap szín a világosabb lila, majd a szemhéjam külső részétől befelé, elvékonyítva a sötétebb árnyalat jött.
Ahhoz képest, hogy a szemhéjam is alapozva van, kb 2 perc alatt már elmászott a smink, és összekente a szemhéjam felett lévő bőrt.  

Ez pedig magyarázat arra, hogy miért van ilyen jó állapotban ez a paletta, és miért néz ki ramatyul a szürke palettám: Az egyikkel lehet dolgozni, a másikkal nem. Több esélyt is adtam az Avonos palettának, de nem sikerült neki. Így csak nagyon ritkán használom ha van türelmem, időm és kedvem használni. Ennek a sminknek az elkészítés a szokásos 5 perc helyett kb 10 perc volt.

És még mielőtt szó érné a ház elejét: A sminkelési technikám mindig ugyan az, és a tegnapi szürke sminknél sem volt gond.


Kínlódott  kísérletezett már valaki ezzel a 8in1! palettával? Vagy csak engem "tisztelt" meg a hülyeségeivel?

1 megjegyzés:

  1. Kár érte, mert a palettában szépek a színek, és azért gondolom, ha nem is olyan pigmentált, de ha van időd, szívesebben használnád, ha nem menne el a helyéről :S

    VálaszTörlés